Coșul este gol

Profilul dintelui

De ce e important sa alegi profilul dintelui potrivit in functie de lemnul care se taie?

In articolele anterioare am discutat mai larg despre ascutire si parametrii ascutirii. In articolul de fata dorim sa va ajutam sa alegeti profilul dintelui potrivit ca sa obtineti rezultate cat mai bune in taiere.

Dupa cum stiti profilul dintelui se alege in functie de aplicatie.

Pentru lemn moale se recomanda profilul tip PV care asigura o buna compactare a aschiei. Dintele are forma curbata. Se recomanda pentru esenta moale cum acestea au aschii mai mari si sunt lipicioase.

Daca taiati lemn de esenta tare, atunci va propunem profilul tip PCP, care asigura o buna sfaramare si eliminare a aschiei. Dintele PCP are in general pieptul dintelui mai scurt ceea ce confera dintelui rezistenta sporita dupa cum se vede si in desenul de mai sus.

Profilul PVI a fost conceput pentru sezonul rece atunci cand lemnul este inghetat dar da rezultate foarte bune si in rest in special la lemn de esenta tare. Forma dintelui cum are doua varfuri care sparg aschia si realizeaza o mai buna compactare a aschiei contribuind astfel la eliminearea rumegusului.profile

Profilul PVI vario (Metaforce) se poate folosi atat pe timp de iarna cat si vara, si este solutia cea mai performanta prin faptul ca reduce vibratiile si elimina mai bine rumegusul.

Profilele NU si NV se folosesc in special la panzele ceaprazuite, fiind mai usor de intretinut si de ascutit.

In functie de aplicatie putem sa recomandam un profil adecvat din gama noastra de profile standard, care sunt optimizate si testate in practica.
In cazul in care clientul doreste sa isi intretina singur panzele si are preferinta pentru un anumit tip de profil, avem posibilitatea sa reproducem acel profil, atat la panze noi cat si la reascutire.

Pentru copierea profilului avem nevoie de una dintre urmatoarele:

  • panza model (cel mai sigur, daca exista posibilitatea si nu se intarzie comanda din aceasta cauza);
  • o poza clara facuta perpendicular pe panza + pasul si inaltimea masurate;
  • un desen cu creion pe hartie deasupra panzei, obtinut prin hasurare;
  • un desen tehnic al profilului.

Ti-a placut acest articol? Aboneaza-te la newsletter si vei primi o data pe luna cele mai noi materiale pe e-mail. Ne gasesti si pe Facebook!

 

Abonare instiintare articol nou:

Comments powered by CComment

Contact

Adresa: Str. Aurel Vlaicu nr. 102-106, 440122, Jud. Satu Mare
Telefon: +40-261-711511
Email: metamob@metamob.ro

Albanian Bosnian Bulgarian Chinese simplified Croatian Czech Finnish French Greek Japanese Latvian Portuguese Russian Serbian Slovenian Spanish Swedish Turkish Ukrainian English Romanian Hungarian German Polish