Coșul este gol

Depozitarea si manipularea panzelor

Depozitarea si manipularea panzelor are o importanta majora in viata unei panze.

In articolul de fata va dam sfaturi legate de protectia dintilor, modalitatile de legare a panzelor respectiv idei legate de manipularea si depozitarea corecta a acestora. Unele idei cu siguranta va sunt cunoscute, insa pentru cei la inceput de drum o sa fie sfaturi utile.

Asadar ce facem pentru a proteja dintii panzelor?

Pentru protectia dintilor impotriva ciobirii la legare si transport se pot utiliza mai multe metode:

  • intercalare benzi de carton ondulat intre panzecolac
  • aplicare de banda de protectie din plastic pe dantura
  • sau aplicare ceara de protectie pe dinti. 

Metoda cu carton este mai ieftina si asigura o protectie partiala, insa daca nu este indepartata la timp, poate duce la ruginirea panzelor datorita absorbtiei umezelii in carton. Deci trebuie sa fiti foarte atenti daca optati pentru aceasta metoda.
Metamob recomanda aplicare de benzi de protectie din plastic fiindca este cea mai eficienta metoda. Aceste benzi protejeaza si personalul care manipuleaza panzele, impotriva taierii. Un alt avantaj este ca se pot refolosi de mai multe ori. Aceste benzi se gasesc in mai multe culori si va pot ajuta si la diferentierea panzelor in depozit.

Legarea panzelor se face pentru a reduce spatiul sau volumul ocupat de catre acestea. In functie de dimensiunile panzelor se pot forma legaturi de pana la 6 panze. Se pot lega simplu cu o bucla sau cu doua bucle.
Cerinte speciale de legare: zona sudurii sa se afle pe zona cu raza de indoire cea mai mare. Iar raza minima de indoire a unei bucle sa nu fie mica de 300-350mm.
Legarea se poate face cu coliere de plastic sau cu sarma, si trebuie sa fie suficient de rezistenta pentru a evita ruperea si destinderea legaturii care poate provoca accidente serioase.

Manipularea se face intotdeauna cu manusi de protectie, preferabil din piele sau cele speciale impotriva taierii. (Model de manusa)
Transportul intern se face prin tragere pe podea daca aceasta este din lemn sau cauciuc, sau ridicare, transport cu carucior, respectand cerintele minime de SSM pentru manipularea manuala a maselor. 

Depozitarea se face in spatii special amenajate care sa asigure protectie impotriva umezelii, sa fie dotate cu podele din lemn sau rasteluri speciale pentru pastrarea panzelor.
Este important ca la receptia panzelor, acestea sa fie desfacute din legatura si amplasate fie pe podea de lemn fie in rasteluri pentru a putea fi pastrate o perioada mai indelungata de timp fara a le fi influentate planarea si tensionarea. Dupa depozitarea panzelor timp mai indelungat in stare legata, se recomanda verificarea si corectarea planeitatii si a bombajului.

In cazul in care trimiteti panze pentru intretinere, nu este necesar sa montati banda de protectie, e suficient sa formati o legatura pe care sa o atasati panzelor. De asemenea trebuie respectate raza minima de indoire pentru a evita deformarea panzelor, care va scumpi inutil manopera de reparatie.

Ti-a placut acest articol? Aboneaza-te la newsletter si vei primi o data pe luna cele mai noi materiale pe e-mail. Ne gasesti si pe Facebook!

 folding bandsaw blades1

Abonare instiintare articol nou:

Comments powered by CComment

Contact

Adresa: Str. Aurel Vlaicu nr. 102-106, 440122, Jud. Satu Mare
Telefon: +40-261-711511
Email: metamob@metamob.ro

Albanian Bosnian Bulgarian Chinese simplified Croatian Czech Finnish French Greek Japanese Latvian Portuguese Russian Serbian Slovenian Spanish Swedish Turkish Ukrainian English Romanian Hungarian German Polish