Terpesztőfogó

A terpesztőfogó a hajtogatásos terpesztés elvégzésére szolgál. A helyes hajtogatással végzett terpesztés a foghegy egyharmad részétől maximum a feléig történő meghajlítás. Nagyon fontos, hogy a terpesztés mindkét oldalon egyforma legyen (a megengedett tolerancia  +_ 0,05 mm ).
A kis terpesztőfogó nyitása 1,5 mm, amely alkalmassá teszi az asztalosipari valamint a maximum 1,5 mm vastagsággal rendelkező,  mobil fűrészgépekhez használatos szalagfűrészfűrészlapok terpesztésére.
A nagy terpesztőfogó nyitása 2,5 mm, amellyel maximum 2,5 mm-es vastagsággal rendelkező rönkhasítő fűrészlapok terpesztését lehet elvégezni.

cleste ceapraz1

Rendelkezésre álló típusok

Termék Kód Termék neve Típis
AC000777 info Mic (până la 1,5 mm)
AC000776 info Mare (până la 2,5 mm)

Lásd terpesztési szolgáltatásunkat

 

 

Kézi fűrészlapterpesztő

A kézi fűrészlapterpesztőt a fűrészlapok hajtogatásos terpesztésére tervezték. A terpesztés módja a következő képpen állítható be: bal-jobb-egyenes (2+1) vagy bal-jobb-bal-jobb. A fűrészlapterpesztő kézi meghajtású és használható a kézi terpesztőfogó helyett. Az eszköz beállítása után hosszú ideig  egyenletes terpesztés érhető el. Egy elektromos motor felszerelésével könnyen automatizálható, így nagyobb mennyiségű fűrészlap terpesztésére is alkalmas lesz.

A beüzemeléséhez szükség van egy alapra, amire rászerelik a terpesztőgépet illetve tartókra a fűrészlap számára.

dispozitiv ceaprazuit

Rendelkezésre álló típusok

Termék Kód Termék neve Típus Max. szélesség Max. fogosztás
ALT162400 Kézi fűrészlapterpesztő - 45, SSM-404 VS info SSM-404 VS 45 25
ALT178350 Kéz ifűrészlapterpesztő SV-80 MN info SV-80 MN 80 35

 

 

Mérőóra

A mérőóra egy olyan mérőműszer, amellyel két alkatrész vagy felület közötti távolságot lehet mérni. Ezáltal le lehet mérni a terpesztés mértékét egy fűrészlapon vagy be lehet állítani a segítségével a gyalukések helyzetét  a befogófejben.

ceas comparator

 

Termék Kód Termék neve
AC000774 info

 

 

Szögmérő

A szögmérőt a szalag- és körfűrészlapok éleinek elhelyezkedésére és szögeinek (hátszög, ékszög, homlokszög) ellenőrzésére használják.

raportor

 

Termék Kód Termék neve
AC015342 Szögmérőinfo

 

 

Molycote paszta

A Molycote pasztát a duzzasztógép és a duzzasztandó fog közötti surlódás csökkentésére használják. Ez, egy szilárd állapotú, olajos krétához hasonlító anyag, mely oliva zöld színű és molibden-diszulfidból áll.
Ezzel a pasztával duzzasztás előtt megkennek minden fogcsúcsot, így növelve a duzzasztógép excenterének élettartamát.

pasta

 

Termék Kód Termék neve
AC107398 info

 

Kapcsolat

Cím: 440122, Szatmárnémeti, Aurel Vlaicu utca 102-106. szám, Szatmár megye
Telefon: +40-261-711511
Email: metamob@metamob.ro

Céginformációk

Albanian Bosnian Bulgarian Chinese simplified Croatian Czech Finnish French Greek Japanese Latvian Portuguese Russian Serbian Slovenian Spanish Swedish Turkish Ukrainian English Romanian Hungarian German Polish