Duzzasztott fogú rönkhasító szalagfűrészlapok

A duzzasztott fogú rönkhasító szalagfűrészlapok előnyösebbek a hajtogatással terpesztett lapokkal szemben, mert alacsonyabb karbantartási költségeket igényelnek, kevesebb a fűrészporképződés, jobb a fűrészáru felületi minősége valamint nagyobb a termelékenységük, mivel a duzzasztás folyamán a fogak hegyének keménysége megnő 7-8 HRC-el. A stellitezett fogú  szalagfűrészlapokhoz viszonyítva rövidebb az élettartamuk, több karbantartást igényelnek és kisebb a termelékenységük.
A fűrészfog duzzasztása a fűrészfog homlokfelületének hidegsajtolása, annak érdekében, hogy a forgácsolóél és a homlokfelület szélesebb legyen, mint a fűrészlap vastagsága. A duzzasztócsap nyomást gyakorol a fog homlokfelületére miközben az üllő megtámasztja a fűrészfog hátoldalát.

A duzzasztás lépései:

Cu dinti turtiti

Az egalizálást a fogak egyenletes és szimmetrikus terpesztése érdekében végzik. Ezt a műveletet kétoldali csiszolással vagy préseléssel lehet elvégezni. A helyes egalizálás pontos vágást garantál.

Cu dinti turtitiCu dinti turtiti

A METAMOB-nál kétoldali préseléssel történik az egalizálás, ami által a fűrészfog hegyén az anyagot visszasajtolják és nem eltávolítják csiszolás által. Ezzel a módszerrel, végső élezés után, tartós duzzasztott fog keletkezik, ami képes nagyobb terhelést elviselni a vágási folyamat során.
A duzzasztott fog 4-6 alkalommal  élezhető, ezután újraduzzasztás szükséges. A duzzasztott fogú rönkhasító szalagfűrészlapok a következő paraméterekkel rendelhetőek:info

  • Szélesség 60 és 311 mm között
  • Vastagság 1,0 és 2,4 mm között
  • Fogmélység 10  és 20 mm között
  • Fogosztás 25 és 60 mm között
  • Ajánlott fogforma PV. Az NU, NV vagy PCP kis fogosztású fogforma nem ajánlott.

Tovább a duzzasztási szolgáltatásunkra

Kapcsolat

Cím: 440122, Szatmárnémeti, Aurel Vlaicu utca 102-106. szám, Szatmár megye
Telefon: +40-261-711511
Email: metamob@metamob.ro

Céginformációk

Albanian Bosnian Bulgarian Chinese simplified Croatian Czech Finnish French Greek Japanese Latvian Portuguese Russian Serbian Slovenian Spanish Swedish Turkish Ukrainian English Romanian Hungarian German Polish