Lendkerékszabályozás

Mit jelent a lendkerékszabályozás?

Ez egy olyan művelet, amelynek során a lendkerekek felületének visszaállítják az optimális mértani paramétereit, a vágás sebességének növelése érdekében.

Miért van erre szükség?

A lendkerekek szabályozására azért van szükség, hogy növeljük a fűrészlap stabilitását a vágás ideje alatt, megelőzvén ennek deformálódását, a hullámos vágást és a repedések kialakulását.

Mikor van erre szükség?

Körülberlül 5000 órányi felhasználás után ajánlott elvégezni. (pl. 12 hónaponként,  amennyiben 3 váltásos munkaprogramban dolgoznak a gépen)

Honnan tudjuk, hogy mikor van erre szükség?

Amikor a fűrészlap fogai a fogtőnél berepedeznek, letörnek, elhajolnak, a fűrészlapok nem állnak meg a kerekeken, hullámosan vágnak és  ezeket a hibákat nem lehet kiküszöbölni a lendkerekek beállításával vagy  fűrészlap karbantartásával.
Ha pontosabb elemzést szeretnének, igényeljék bátran a Műszaki Tanácsadás szolgáltatásunkat, amely során megállapítjuk, hogy az Ön fűrészgépének szüksége van-e lendkerékszabályozásra valamint egyéb, a használat során kialakult hibák orvoslására.

Mennyi időbe telik?

A fűrészlapok lendkerékszabályozása átlagosan 24 óra alatt elkészül, ez az időtartam függ  a kerekek sérüléseinek mértékétől. Nagy előnye, hogy nem kell a kerekeket leszerelni a gépről.

Ki végzi a lendkerékszabályozást?

A lendkerékszabályozást egy tapasztalattal rendelkező vállalat végzi. A gép megállási idejének csökkentése végett, a folyamat során, a kerekek nem kerülnek leszerelésre. A szabályozás után még sor kerül a megvezetők beállítására, a lendkerekek helyzetének beállítására, úgy,  hogy a fűrészlap megfelelően helyezkedjen el, a fűrészpor kihordó szerkezet beállítására és javítására, valamint a fűrészlap és a rönkszállító asztal közötti párhuzamosság bemérésére.
Ezen szolgáltatás igénybevétele által, nagy mértékben csökken az Ön fűrészlapjainak a berepedési esélye.

Kapcsolat

Cím: 440122, Szatmárnémeti, Aurel Vlaicu utca 102-106. szám, Szatmár megye
Telefon: +40-261-711511
Email: metamob@metamob.ro

Céginformációk

Albanian Bosnian Bulgarian Chinese simplified Croatian Czech Finnish French Greek Japanese Latvian Portuguese Russian Serbian Slovenian Spanish Swedish Turkish Ukrainian English Romanian Hungarian German Polish