Terpesztés

Ez a szolgáltatás ugyanúgy érvényes az új, mint a használatban lévő fűrészlapok karbantartására.
Hajtogatással terpesztünk:

  • asztalosipari szalagfűrészlapokat
  • mobil szalagfűrészgéphez való szalagfűrészlapokat
  • profi szalagfűrészgépekhez való szalagfűrészlapokat
  • acél körfűrészlapokat

Duzzasztással professzionális fűrészépekre terpesztünk szalagfűrészlapokat. Duzzasztani tudjuk a 70 mm-es és az ennél szélesebb, PV és PCP fogformájú fűrészlapokat  25 mm-es és annál nagyobb fogosztással.

Azért, hogy a vágási tehnológia optimális legyen, szükséges,  hogy a surlódási erő a fűrészlap és a fűrészelési rés oldalfelületei között minél kisebb legyen, amit dúzzasztásos vagy hajtogatásos terpesztéssel lehet elérni. A távolságot, a vágóél és a fűrészlap azonos oldala között terpesztésnek nevezik és 'c'-vel jelölik. A vágás szélessége b=g+2c, ahol g a fűrészlap vastagsága.

A hajtogatással végzett terpesztés a foghegy, egyharmad részétől maximum a feléig történő, meghajlítását jelenti.

ceaprazuirea1A fogak hajlítása a következő képpen történik: a páratlan számúakat egyirányba, a párosokat pedig ellentétes irányba döntik meg. Nagyon fontos, hogy a terpesztés mindkét oldalon egyforma legyen (a megengedett tolerancia ± 0,05 mm).

A terpesztés mérete függ a vágás körülményeitől, a vágott fa fajtájától, a fűrészlap anyagától és felépítésétől.

A duzzasztás a fűrészfog homlokfelületének hidegsajtolása annak érdekében, hogy forgácsolóél és a homlokfelület szélesebb legyen, mint a fűrészlap vastagsága. A duzzasztott fognak 2 sík oldala van, míg a homlokfelülete trapéz alakú, amelyben a vágóél  a nagyalap, mégpedig a terpesztés méretének kétszeresével hosszabb.

Összehasonlítva a hajlított és duzzasztott terpesztést, a duzzasztott fogú fűrészlapok tartósabbak, mivel a foghegy hideg sajtolással keményebb lesz, illetve egy finomabb vágási felületet eredményez, mivel  terpesztése egyenletesebb.

Lásd Terpesztőfogó

ceaprazuirea2

Kapcsolat

Cím: 440122, Szatmárnémeti, Aurel Vlaicu utca 102-106. szám, Szatmár megye
Telefon: +40-261-711511
Email: metamob@metamob.ro

Céginformációk

Albanian Bosnian Bulgarian Chinese simplified Croatian Czech Finnish French Greek Japanese Latvian Portuguese Russian Serbian Slovenian Spanish Swedish Turkish Ukrainian English Romanian Hungarian German Polish