Coșul este gol

Ceaprazuirea

Este serviciul executat atat pentru panze noi cat si pentru intretinerea si reconditionarea panzelor aflate in uz.
Efectuam ceaprazuirea prin indoire si ascutirea:

  • panzelor panglica de tamplarie
  • panzelor panglica pentru ferastraie mobile
  • panzelor panglica pentru ferastraie profesionale
  • panzelor circulare monometalice

Executam ceapraz prin turtire panzelor panglica pentru ferastraie profesionale. Latimea minima a panzelor turtite este de 70 mm. Turtim profilele PV, PCP cu pas de la 25 mm in sus.

Pentru ca procesul de aschiere sa decurga in conditii optime este necesar ca fortele de frecare dintre panza si peretii laterali ai taieturii sa fie cat mai mici. Acest lucru se obtine prin ceaprazuire prin turtire sau indoire
Distanta cu care taisul depaseste panza intr-o parte se numeste ceapraz. Simbol litera ‘c’. Latimea de taiere este b= g+2c, g este grosimea panzei.

ceaprazuirea1Ceprazuirea prin indoire consta in inclinarea virfului dintelui incepand de la 1/3 pana la ½ din inaltimea dintelui dupa o directie perpendiculara de planul panzei

Se inclina dintii cu numar impar intr-o parte si cei cu numar par in partea opusa. Este foarte important sa realizeze un ceapraz uniform (abaterea admisibila ±0,05 mm).
Marimea ceaprazului depinde de conditiile de taiere, de specia lemnului, de materialul si constructia panzelor.
Ceaprazuirea prin turtire reprezinta latirea muchiei taietoare principale si a fetei de degajare, cu scopul de a se mari largimea taieturii.
Dintele turtit are 2 fete laterale plane si fata de degajare trapezoidala, cu muchia taietoare principala alungita pe o distanta egala cu de 2 ori marimea ceaprazului.
In comparatie cu ceaprazuirea prin indoire, panzele cu dinti turtiti asigura timp de lucru indelungat datorita duritatii mari (deformare la rece) si asigura o suprafata mai fina datorita simetriei.

Vezi si Cleste ceapraz

ceaprazuirea2

Contact

Adresa: Str. Aurel Vlaicu nr. 102-106, 440122, Jud. Satu Mare
Telefon: +40-261-711511
Email: metamob@metamob.ro

Albanian Bosnian Bulgarian Chinese simplified Croatian Czech Finnish French Greek Japanese Latvian Portuguese Russian Serbian Slovenian Spanish Swedish Turkish Ukrainian English Romanian Hungarian German Polish