Coșul este gol

Politica de mediu

politica de mediu

Constientizand importanta ocrotirii mediului inconjurator, in sensul reducerii impactului negativ asupra acestuia, intregul colectiv al companiei isi desfasoara activitatea conform urmatoarelor principii:

  • utilizarea eficienta a materiilor prime si a resurselor energetice;
  • colectarea selectiva si valorificarea in conditii de maxima siguranta a deseurilor reziduale;
  • imbunatatirea permanenta a Sistemului de Management de Mediu ISO 14001:2004;
  • instruirea personalului in vederea desfasurarii unei activitati responsabile fata de mediul inconjurator;
  • participarea la diferite evenimente sociale care au ca scop ocrotirea si imbunatatirea conditiilor de mediu.

Lemnul este folosit de omenire de zeci de mii de ani. Acesta este un produs ecologic care are nenumarate posibilitati de utilizare in acest moment, incepand cu utilizarea lui ca si material de constructie, in industria mobilei si terminand cu diverse ustensile, jucarii sau chiar elemente de decor.

O caracteristica importanta a lemnului este posibilitatea de a se putea refolosi in foarte multe stadii ale sale.

De exemplu, grinzile si scandurile de la o cladire veche se pot reutiliza la o noua constructie, daca starea lor permit acest lucru. Daca acestea nu mai sunt reutilizabile, pot produce energie termica prin ardere.

Lemnul ca materie prima se obtine prin debitarea bustenilor in fabrici de cherestea cu ferastraie panglica sau prin folosirea unor gatere. Necesarul de material lemnos este foarte mare, fiind astfel necesare taieri pe scara larga a padurilor. Defrisarile necontrolate de paduri sunt paguboase atat naturii cat si societatii, cauzand alunecari de teren, inundatii, micsorarea capacitatii de absorbtie a dioxidului de carbon, etc.

Metamob recomanda procesarea bustenilor proveniti din paduri unde este asigurat un sistem de management al padurilor, unde sunt controlate atat taierile de arbori cat si reimpadurirea acestora. Actualmente, din ce in ce mai multe firme doresc ca produsele lor sa fie executate din lemn provenit din zone controlate si certificate FSC (Forest Stewardship Council). Aceasta este o organizatie independenta, neguvernamentala si non-profit aparuta in anul 1993 pentru a promova un management forestier responsabil in padurile din intreaga lume. Prin cumpararea de produse din lemn independent certificate, se garanteaza ca lemnul utilizat in produsul respectiv provine din paduri gestionate durabil pe criterii sociale, economice si ecologice.  

In consecinta, daca lemnul este exploatat corect, acesta este un material deosebit de ecologic!

Contact

Adresa: Str. Aurel Vlaicu nr. 102-106, 440122, Jud. Satu Mare
Telefon: +40-261-711511
Email: metamob@metamob.ro

Albanian Bosnian Bulgarian Chinese simplified Croatian Czech Finnish French Greek Japanese Latvian Portuguese Russian Serbian Slovenian Spanish Swedish Turkish Ukrainian English Romanian Hungarian German Polish