Coșul este gol

Povestea din spatele succesul: Incredere si comunicare. Iseli & Metamob

Firma elveţiană Iseli, specializată în ascuţirea pânzelor de ferăstrău a realizat pentru unul dintre cei mai mari clienţi ai săi un nou sistem de ascuţire.

Firma elveţiană Iseli, specializată în ascuţirea pânzelor de ferăstrău a realizat pentru unul dintre cei mai mari clienţi ai săi un nou sistem de ascuţire. Astfel METAMOB, firma românească producătoare de pânze de ferăstrău, are acum posibilitatea de a prelucra în mod flexibil şi cu mare precizie o varietate nelimitată de forme şi geometrii ale dintelui.

Cine ar fi crezut asta despre o companie românească? Firma Metamob din Satu Mare nu este numai producătorul de pânze de ferăstrău cu cea mai rapidă dezvoltare, ci şi unul dintre cei mari mari beneficiari ce utilizează maşini-unelte de ascuţit Iseli. Aleasă ca firma anului 2013 de către publicaţia de specialitate Holzkurier, compania Metamob îşi continuă dezvoltarea sa ascendentă. Recent a fost dată în folosinţă o nouă hală de producţie. Numărul de angajaţi al acestei companii înfiinţată în 1997 a crescut numai în ultimele 12 luni cu 30 % ajungând azi la 85 de persoane. Capacitatea sa de producţie va fi de asemenea suplimentată în curând cu cea de-a 25-a maşină-unealtă produsă de firma elveţiană Iseli. Astfel Metamob reprezintă unul dintre cei mai mari clienţi ce utilizează aceste utilaje albastre de înaltă precizie. Tehnică elevețiana de cel mai înalt nivel pe teritoriul României, Ungariei şi Ucrainei – acest aspect pare surprinzător doar la prima vedere, întrucât Metamob s-a specializat de asemenea şi în producţia de pânze de ferăstrău şi pânze de gater de înaltă calitate – ceea ce îi conferă un succes din ce în ce mai mare şi în zona Europei centrale.

Gama variată de produse necesită o mare flexibilitate

Metamob cumpără benzile fără sfârşit din oţel şi le transformă în pânze de ferăstrău (vezi imaginile). Aici se produc pânze panglică de ferăstrău şi pânze pentru gatere, sau ferăstraie mobile, utilizate de firmele producătoare de cherestea şi în tâmplărie. Varietatea de produse este enormă. Cele mai mici pânze de ferăstrău au doar 8 mm lăţime şi 0,5 mm grosime. Cea mai mare măsoară 360 mm în lăţime şi 2,41 mm în grosime. Punctul forte al românilor este dat de faptul că profilul dintelui este adaptat şi proiectat pentru fiecare client în parte. La târgul specializat Ligna Hannover 2015, Metamob şi-a prezentat propria marcă de pânze de ferăstrău. Pânzele româneşti poartă numele “Metablade”.

Mai întâi completaţi un chestionar

Oricine doreşte să devină client al firmei Metamob, trebuie mai întâi să completeze un chestionar. Specialiştii firmei solicita date în ceea ce priveşte tipul lemnului utilizat, tipul utilajului şi viteza de tăiere. Geometria şi profilul dintelui sunt recomandate de Metamob în baza acestor date. În alte cazuri, părţile interesate trimit o reprezentare grafică sau o simplă fotografie a unei pânze de ferăstrău care s-a dovedit a fi corespunzătoare şi comandă realizarea unei pânze identice. Nu este deci de mirare că baza de date a firmei Metamob conţine mii de profile şi geometrii ale dintelui. Varietatea de produse şi cererea din ce în ce mai mare, au dus la adaptarea producţiei pe specificul fiecărui client în parte. Totul a început la târgul specializat Ligna în 2013. "I-am spus lui Philipp Iseli, că avem nevoie de soluţii, de o maşină care să poată fi setată din baza noastră de date", îşi aminteşte  Istvan Hutton. Fondatorul şi managerul firmei Metamob se bazează de mai bine de 15 ani pe mașinile-unelte de ascuţit elveţiene fiind convins de calitatea acestora. Acest lucru este valabil şi pentru ultimul tip de utilaj ales.

Fiabilitate, rapiditate, şi precizie

Dezvoltarea maşinii Iseli BC 035s a avut ca scop uşurarea comunicării între maşină-unealtă şi baza de date. Controlul, conceptul de operare şi servomotoarele utilajului cu acţionare pe două axe sunt noi. Exploatarea optimizată printr-o operare intuitivă, simplu de însuşit, simplifică mult procesul de definire a geometriei. Acestea reprezintă avantaje cheie pentru această firmă în plină dezvoltare şi în acelaşi timp o conjunctură în care ambele părţi au de câştigat. “Metamob ne-a ajutat să testăm de la A la Z noul concept de operare al utilajului de ascuţit, ceea ce face ca toţi utilizatorii să poată profita din plin de această dezvoltare. Am reuşit încă o dată să ducem la bun sfârşit un proiect printr-o strânsa colaborare cu un client.”, adaugă cu mândrie Philipp Iseli.

Avantajele experienţei îndelungate

Metamob cunoaşte masinile-unelte de ascuţit Iseli în toate detaliile. De acest lucru pot profita atât întreprinderile producătoare de cherestea cât şi unităţile de prelucrare a lemnului care optează de asemenea pentru sistemele elveţiene, întrucât pânzele de ferăstrău produse de Metamob sunt livrate împreună cu o vastă experienţă în ceea ce priveşte întreţinerea optimă a acestora. Nu este necesară achiziţionarea propriilor utilaje de ascuţit elveţiene întrucât Metamob oferă nu numai pânze noi de ferăstrău, ci şi recondiţionarea celor uzate. Relaţia de colaborare între cele două firme este atât de strânsă, încât Metamob a devenit reprezentantul oficial al firmei Iseli în România. Cooperarea între cele două firme acoperă nu numai sectorul mașinilor-unelte de înaltă precizie ci şi activitatea şi conceptul de service. Toate acestea sunt parte integrantă a viziunii firmei Iseli. Şi discutăm aici, pe lângă strategia dezvoltării serviciilor, despre orientarea spre nevoile specifice ale clientului şi despre angajarea pe calea unor colaborări tehnologice pe termen lung. Toate aceste aspecte se bazează în mod vizibil pe parteneriatul cu firma Metamob.

Aspecte generale - De la banda din oţel la pânza de ferăstrău

Materia primă utilizată în producţia de pânze ferăstrău a firmei Metamob este banda din oţel. Sunt utilizate după caz oțeluri produse în întreprinderile germane, franceze sau austriece. Danturarea pânzelor se face pe un utilaj de ștanţat. Pentru pânzele cu tăiere pe ambele direcţii de deplasare, danturarea se poate face pe două părţi. De asemenea, pentru evitarea apariţiei vibraţiilor se poate opta pentru varianta dinţilor variabili. Următorul pas este dat de tăierea la lungimea dorită, urmată de operaţia de sudură. Îmbinările sunt tratate termic, pentru eliminarea punctelor slabe. Urmează tensionarea şi planarea pânzelor. Profilarea danturii se poate realiza la Metamob prin trei metode: turtire, ceaprazuire, sau stelitare. Toate etapele procesului de prelucrare sunt realizate de mașini-unelte Iseli cu comanda numerică. Apoi urmează generarea geometriei finale a danturii conform necesităţilor specifice. Discurile abrazive sunt recalibrate periodic ceea ce garantează acurateţea dimensională. Mașinile-unelte de ascuţit sunt reglate automat cu o precizie de miimi de milimetri. În final, se monitorizează calitatea lamei și a danturii. Firma Metamob este din acest punct de vedere certificată conform ISO 9001. Asigurarea calităţii tuturor proceselor este realizată în mod corespunzător. Livrarea produselor este realizată prin parcul propriu de mijloace de transport. În viitorul apropiat clientela din zonele ce utilizează limba germană, va putea fi deservită bilunar.  

ISELI

Sediu: Schotz/CH (1), Partener de afaceri pe toate continentele
Director Executiv: Philipp Iseli
Gama de Produse: Mașini-unelte pentru prelucrarea pânzelor de ferăstrău (pânze panglică, pânze pentru gatere, pânze circulare) prin operații de șlefuire, planare, tensionare, marcare, stelitare, sudură, ceaprazuire, echipare cu placate din carburi metalice.

 *Articol preluat din revista Holzkurier, Mai 2015, scris de Hannes Plackner

Program Metamob - 1 mai 2024

Program Metamob - 1 mai 2024
Program 1 mai 2024
 
Stimţi clienţi,
 
Vă informăm că în data de 1 Mai, compania Metamob
...

Program Metamob - Paştele Catolic 2024

Program Metamob - Paştele Catolic 2024
Program Sărbători Pascale Catolice- 2024

Un nou serviciu METAMOB - află mai multe informaţii

Un nou serviciu METAMOB - află mai multe informaţii
Vești excelente pentru clienții noștri! 
La METAMOB, suntem mereu în căutarea celor mai bune soluții pentru a vă oferi servicii de
...

Actualizare Importantă: Schimbare Cont Bancar pentru Plăți

Actualizare Importantă: Schimbare Cont Bancar pentru Plăți
Stimați clienți,
Dorim să vă informăm că începând cu data de 01.12.2023 contul nostru bancar valabil, pentru plățile în LEI, este
...

14 - 15 August - zile libere pentru angajaţii Metamob

14 - 15 August  - zile libere pentru angajaţii Metamob
 Dragi clienți,
Dorim să vă informăm cu privire la o modificare importantă în programul nostru de funcționare.
În
...

Reduceri de preț la pânzele panglică pentru debitat bușteni

Reduceri de preț la pânzele panglică pentru debitat bușteni
 Suntem încântați să îți aducem vești bune!
 Dorim să te informăm că începând cu data de 15 Mai am decis să reducem prețurile la
...

1 Mai - zi liberă pentru angajaţii Metamob

1 Mai - zi liberă pentru angajaţii Metamob
 
Dragi clienți,
Dorim să vă informăm cu privire la o modificare importantă în programul nostru de
...

Instructiuni de utilizare, intretinere, ambalare si transport panze

Instructiuni de utilizare, intretinere, ambalare si transport panze
Intretinerea preventiva a panzelor panglica este foarte importanta in ciclul vietii unei panze.
Acceseaza pliantul de mai jos pentru a afla care sunt cele
...

Compania Metamob prezentă la TedX Satu Mare 2022

Compania Metamob prezentă la TedX Satu Mare 2022
 
Anul acesta am fost prezenți la evenimentul organizat de TEDx Satu Mare.
A fost o onoare să ne aflăm alături de comunitatea
...

Echipa Metamob prezenta la Targul International Drema

Echipa Metamob prezenta la Targul International Drema
 
 In luna septembrie,
...

Echipa Metamob prezenta la Targul Holzmesse 2022

Echipa Metamob prezenta la Targul Holzmesse 2022
 
Echipa Metamob a participat la Targul international de lemn Holzmesse de la Klagenfurt, pregatita sa ofere informatii despre produsele si serviciile
...

Anunt de presa, lansare proiect POR 2.2

Anunt de presa, lansare proiect POR 2.2

 Construcție hală industrială cu achiziție echipamente

Pentru informaţii detaliate despre celelalte

...

MetaGO, Primul abonament de pânze din România

MetaGO, Primul abonament de pânze din România

Am lansat primul abonament de pânze panglică din România!

MetaGo vine în ajutorul producătorilor de cherestea ca o soluție pentru deficitul de personal calificat

...

Echipa Metamob prezenta la Drema

Echipa Metamob prezenta la Drema
Mereu alaturi de clientii nostri!
Echipa Metamob prezenta la Targul International Drema (Polonia).

MetaTraining Online

MetaTraining Online

Eveniment know how in lumea panzelor

Drema, Poznan

Drema, Poznan

Al 35-lea editie (10-13 septembrie 2019)

Forest Romania, Zizin

Forest Romania, Zizin

Singurul targ forestier din Romania, cu demonstratii practice in padure!

MetaTraining

MetaTraining

Eveniment know how in lumea panzelor

TARGUL LIGNA, GERMANIA

TARGUL LIGNA, GERMANIA

Summitul industriei lemnului la LIGNA 2019

TARGUL LAS-EXPO, POLONIA

TARGUL LAS-EXPO, POLONIA

Las-Expo, Kielce (Polonia) - perioada 15-17 martie 2019

Contact

Adresa: Str. Aurel Vlaicu nr. 102-106, 440122, Jud. Satu Mare
Telefon: +40-261-711511
Email: metamob@metamob.ro

Albanian Bosnian Bulgarian Chinese simplified Croatian Czech Finnish French Greek Japanese Latvian Portuguese Russian Serbian Slovenian Spanish Swedish Turkish Ukrainian English Romanian Hungarian German Polish