Coșul este gol

Debitarea în sezonul rece (Iarna nu-i ca vara)

Cu toţii ştim că iarna nu-i ca vara! Iar asta se aplică şi când vine vorba de tăierea buştenilor.

În timpul sezonului rece, buștenii pot îngheața. Astfel, eliminarea rumegușului devine mai dificilă, deoarece acesta se depune pe părțile laterale si cele de tăiere ale dintelui, ingreunând tăierea.

De accea, în astfel de cazuri, se recomandă utilizarea profilului tip PVi, care ajută la mărunțirea si eliminarea mai eficientă a rumegușului. Alte informații despre diverse profiluri disponibile se găsesc aici.

profil pvi blog smallDe asemenea, în timpul iernii, datorită temperaturilor scăzute, proprietățile mecanice ale materialelor se modifică și apare o fragilitate crescută a oțelului, care mărește riscul apariției fisurilor.
Astfel, pentru a crește eficiența în sezonul rece, venim cu următoarele recomandări:

  • pregătirea corectă a buștenilor înainte de tăiere, prin decojirea acestora. Dacă acest lucru nu este posibil, se recomandă cel puțin utilizarea unui pretăietor sau spălarea bușteanului pentru a îndepărta eventualele depuneri (pietriș, rumeguș, zăpadă, noroi...)
  • utilizarea pânzelor de calitate superioară cu profil de iarnă (MetaForce, MetaPremium)
  • rularea pânzei în gol, timp de câteva minute, pe volantă, inainte de utilizare (încălzirea pânzei)
  • păstrarea pânzelor în condiții optime (ferite de temperaturi extreme)
  • reducerea timpului de lucru și introducerea pauzelor frecvente 
  • planificarea comenzilor (comandarea unui număr de pânze mai mare decât în mod normal, înainte de sezonul rece)
  • folosirea unui ceapraz mai mic pentru a scădea cantitatea de rumeguș și a ușura tăierea
  • ascuțirea frecventă (buștenii fiind inghețați, dinții tind să se tocească mai repede)

Un alt element care ajută la îmbunătățirea tăierii bușteanului înghetat este modificarea geometriei dintelui, care constă în:

  • micșorarea unghiului de atac al dinților cu aproximativ 4 grade
  • evitarea razelor foarte mici in golul dintelui
  • micșorarea înălțimii dintelui pentru a evita ruperea acestora

Așadar, pregătirea optimă a buștenilor înainte de tăiere, un profil adecvat tăierii de iarnă si o întreținere corespunzătoare a pânzelor, sunt elemente care garantează eficiența în sezonul rece.

Abonare instiintare articol nou:

Comments powered by CComment

Contact

Adresa: Str. Aurel Vlaicu nr. 102-106, 440122, Jud. Satu Mare
Telefon: +40-261-711511
Email: metamob@metamob.ro

Albanian Bosnian Bulgarian Chinese simplified Croatian Czech Finnish French Greek Japanese Latvian Portuguese Russian Serbian Slovenian Spanish Swedish Turkish Ukrainian English Romanian Hungarian German Polish