Cu toţii ştim că iarna nu-i ca vara! Iar asta se aplică şi când vine vorba de tăierea buştenilor.
În timpul sezonului rece, buștenii pot îngheața. Astfel, eliminarea rumegușului devine mai dificilă, deoarece acesta se depune pe părțile laterale si cele de tăiere ale dintelui, ingreunând tăierea.
De accea, în astfel de cazuri, se recomandă utilizarea profilului tip PVi, care ajută la mărunțirea si eliminarea mai eficientă a rumegușului. Alte informații despre diverse profiluri disponibile se găsesc aici.
De asemenea, în timpul iernii, datorită temperaturilor scăzute, proprietățile mecanice ale materialelor se modifică și apare o fragilitate crescută a oțelului, care mărește riscul apariției fisurilor.
Astfel, pentru a crește eficiența în sezonul rece, venim cu următoarele recomandări:
Un alt element care ajută la îmbunătățirea tăierii bușteanului înghetat este modificarea geometriei dintelui, care constă în:
Așadar, pregătirea optimă a buștenilor înainte de tăiere, un profil adecvat tăierii de iarnă si o întreținere corespunzătoare a pânzelor, sunt elemente care garantează eficiența în sezonul rece.
Adresa: Str. Aurel Vlaicu nr. 102-106, 440122, Jud. Satu Mare
Telefon: +40-261-711511
Email: metamob@metamob.ro
Comments powered by CComment