Coșul este gol

20 de recomandari legate de lucrul cu panzele panglica

Succesul unei afaceri depinde de foarte multi factori. Cand vine vorba de taierea lemnului, aria noastra de expertiza este strict legata de lucrul cu panzele panglica. 

Am pregatit o lista de recomandari generale atat legate de utilizarea panzelor cat si de conditiile necesare pentru o buna desfasurare a lucrului.

20 recomandari

1. Investiti in personal calificat sau oferiti instruirea teoretica si practica necesara. Eficienta activitatii firmei, depinde in foarte mare masura de acesta.

2. Asigurati-va ca masurile de siguranta sunt indeplinite.

3. Asigurati-va ca panzele sunt pastrate si depozitate corect. Imediat dupa receptia panzelor este recomandata desfacerea acestora si asezarea in pozitie cat mai relaxata, indepartarea eventualelor ambalaje din carton (care daca se umezesc pot sa produca ruginirea panzelor). Zonele de depozitare trebuie sa fie pe cat posibil uscate si prevazute cu podele din lemn.

4. Asigurati-va ca panzele sunt manevrate corect. A se evita tragerea acestora pe suprafete dure, din beton, care pot sa deterioreze taisul dintilor, iar daca sunt prevazute cu banda de protectie din pastic, aceasta trebuie indepartata doar dupa montarea panzei pe utilaj.

5. Verificati panzele inainte de a le monta pe gater si in momentul in care le dati jos.

6. Urmariti intotdeauna aparitia fisurilor si nu ezitati sa indepartati o panza de pe banzic, daca aceasta s-a fisurat.

7. Efectuati verificari periodice ale echipamentelor, pentru a depista din timp eventualele nereguli.

8. Nu utilizati o panza cu defecte (ascutita precar, dinti inegali sau arsi prin slefuire incorecta etc.)

9. Nu utilizati o panza inadecavata (prea groasa sau prea subtire).

10. Investiti in echipamente performante - nu utilizati echipamentele vechi cand acestea nu functioneaza la parametrii optimi.

11. Nu achizitionati masini pentru ascutitorie doar pe criteriul pretului. Orientati-va si dupa notorietatea producatorului, renumele produselor sale, eficienta dovedita si confirmata de alti utilizatori. Prelucrare de calitate, rigiditate si versatilitate.

12. Economiile la costurile de intretinere nu sunt intotdeauna eficiente.

13. Daca aveti posibilitatea, platiti angajatii in functie de metri cub de lemn taiati, astfel aveti posibilitatea de a creste volumul de lemn taiat.

14. Nu utilizati un banzic cu putere insuficienta sau neconstanta.

15. Nu utilizati banzicul avand rotile volante uzate. Acestea trebuie periodic rectificate, pentru a le reda forma initiala, fapt care ajuta la o taiere cu randament maxim si fara fisuri.

16. Asigurati-va ca aveti o aliniere corecta intre carucior si banzic.

17. Calea de rulare a caruciorului trebie sa fie plana si dreapta, asigurati-va ca ca nu aveti jocuri la rotile caruciorului si la piesele mobile care fixeaza busteanul.

18. Asigurati-va ca ascutitoria este luminata suficient, astfel incat panzele sa fie pregatite in cele mai bune conditii.

19. Asigurati-va ca ghidajele panzei sunt intretinute in permanenta si sunt reglate corespunzator fata de panza.

20. Acordati o mare atentie procesului de ascutire al panzelor. Ascutirea proasta si arderea dintilor, este cauza celor mai multe cazuri de fisurare a panzelor, in acest scop, evitati arderea dintilor prin ascutire sau avans pe dinte prea mare.

Abonare instiintare articol nou:

Comments powered by CComment

Contact

Adresa: Str. Aurel Vlaicu nr. 102-106, 440122, Jud. Satu Mare
Telefon: +40-261-711511
Email: metamob@metamob.ro

Albanian Bosnian Bulgarian Chinese simplified Croatian Czech Finnish French Greek Japanese Latvian Portuguese Russian Serbian Slovenian Spanish Swedish Turkish Ukrainian English Romanian Hungarian German Polish