Coșul este gol

Rectificarea volantelor

 

În urma rectificării se ajunge la o productivitate mai bună, crește durata de viață a pânzelor, apar mai puține fisuri și astfel se ajunge la o tăiere optimă.
                                                                                                                                                                  -Remy Dumont, Couturier Rectification

 

 

Ce este rectificarea?

Rectificarea volantelor se efectuează cu scopul de a reduce riscul fisurării pânzelor.
Prin acest proces suprafețele roților volante se readuc la parametrii geometrici optimi și astfel, se asigură un randament mare de debitare.

 

De unde știi când e cazul sa apelezi la serviciile de rectificare?

Rectificarea este necesară în funcție de perioada de utilizare a utilajului. În general se recomandă ca operațiunea să fie executată după aproximativ 5000 de ore de funcționare. Această perioadă este echivalentă a 12 luni de utilizare a utilajului, într-un regim de lucru în 3 schimburi.

Un alt mod de a afla cu certitudine dacă e nevoie sau nu să apelați la acest serviciu, ar fi în urma unei analize din partea unor experți în domeniul tehnic, prin intermediul Serviciului de Asistență Tehnică Metamob.

Printre indicatorii cei mai des întâlniți care semnalează faptul ca ar fi nevoie de o rectificare se numără tăierea în valuri, fisurarea pânzelor la baza dintelui, pierderea tensiunii acestora și pierderea stabilității pe volante. Acest lucru fiind valabil mai ales în cazurile în care aceste defecte nu se pot elimina prin reglarea roților volante sau prin operații de întreținere ale pânzelor.

 

Care sunt beneficiile Rectificării Volantelor?

Avantajul principal al acestui proces este faptul că se execută fără demontarea volantelor, iar astfel timpul de stagnare al utilajului este redus.

În limita posibilităților, rectificarea se poate executa și la sfârșitul săptămânii, atunci când utilajele se află în repaus. Iar în general, aceasta operațiune durează între 24 și 36 de ore, în funcție de gradul de uzură a roților și de dimensiunea utilajului.

Printre alte beneficii reamintim și creșterea stabilității pânzelor în timpul tăierii, posibilitatea de a folosi banzicului la parametrii maximi, prevenirea deformarii și fisurării pânzelor, prevenirea tăierii în valuri și reducerea costurilor la întreținerea pânzelor.

Acestor beneficii li se adaugă și o siguranță a calității serviciului prestat și anume, o Garanție a Rectificării pe o perioadă de șase luni, de la finalizarea lucrării, în cazul avariilor sau a funcționarilor defectuoase. Dacă defectele nu sunt cauzate de o utilizare sau de o întreținere necorespunzătoare, reparațiile se fac în mod gratuit, în cel mai scurt timp posibil, în funcție de gravitatea problemelor.

 

Care sunt pașii de colaborare?

Rectificarea se face în baza unei solicitări sau în urma unei asistențe tehnice.

1. Clarificarea condițiilor privire la termenele de execuție și condițiile necesare pentru o rectificare reușită

2. Acceptarea unei oferte personalizate (rectificare și 2 pânze de test)

3. Semnarea contractului de colaborare

4. Achitarea unui avans de 50% înaintea de efectuarea rectificării

5. Realizarea rectificării volantelor

6. Plata finală

Observație: dacă în urma evaluării tehnice se constată uzura rulmenților, aceștia trebuie schimbați înaintea rectificării (condiție obligatorie pentru asigurarea garanției).
Acest serviciu este opţional și se solicită în momentul plasării comenzii.

 

Ce urmează după Rectificare?

După rectificare se pot efectua și următoarele operații: reglaje aferente ghidajelor, reglarea poziției roților volante astfel încât rularea pânzei sa fie corespunzătoare, repararea dispozitivelor de înlăturat rumeguș de pe volante și pânze și verificarea paralelismului dintre pânză și cărucior.

 

Beneficiile schimbării s-au văzut imediat. Nu au mai apărut fisuri pe pânze. Așteptările noastre au fost atinse. Recomand tuturor din domeniu sa facă rectificarea cu Metamob!”
                                                                                                                                                           - Ghiță Bogdan - TRANSALPINA FAN

 

Au început înscrierile pentru următoarea sesiune de rectificări! Click AICI pentru mai multe detalii

Ti-a placut acest articol? Aboneaza-te la newsletter si vei primi o data pe luna cele mai noi materiale pe e-mail. Ne gasesti si pe Facebook!

 

Abonare instiintare articol nou:

Comments powered by CComment

Contact

Adresa: Str. Aurel Vlaicu nr. 102-106, 440122, Jud. Satu Mare
Telefon: +40-261-711511
Email: metamob@metamob.ro

Albanian Bosnian Bulgarian Chinese simplified Croatian Czech Finnish French Japanese Latvian Portuguese Russian Serbian Slovenian Spanish Swedish Turkish Ukrainian English Romanian Hungarian German Polish