Coșul este gol

StelMet - o noua metoda de placare a dintilor

Iti prezentam o metoda de placare a dintilor avantajoasa!

Ce este StelMet?

StelMet este o metoda de placare a unui material rezistent la uzura pe varful dintilor de pe panze. 

Acest tip de placare (stelitare) se diferentiaza prin forma si dimensiunile sale speciale, care au ca rezultat micșorarea frecarii intre dinte si lemn, in timpul taierii. Acest lucru permite obtinerea unui avans de taiere mai mare astfel si randamentul taierii este mai ridicat.

In cadrul companiei Metamob avem doua tipuri de panze stelitate si anume:

 -panze cu stelit standard 

 -panze cu StelMet

Iata care sunt caracteristicile fiecarui tip de stelitare:

Stelitarea standard

Dintele (stelitul) este relativ mare, are o forma aproximativ triunghiulara sau trapezoidala, unghiurile de egalizare fiind de 3 grade, fapt pentru care la baza stelitului ceaprazul este mic, uneori chiar zero. De aceea atunci cand stelitul dupa ascutiri ajunge la aproximativ o treime din marimea initiala, ceaprazul este deja foarte mic si pot sa apara frecari intre panza si lemn.   

La ascutirea acestor panze se va lua atat din pieptul dintelui cat si din spate, stelitul consumandu-se uniform pastrand forma initiala. 

  Stelit standard

Stelit standard articol blog interior 

 Cea de-a doua metoda de stelitare, este metoda recomandata de specialistii nostri:  

Stelitarea panzelor cu StelMet

 Acest tip de placare se diferentiaza fata de stelitul standard prin forma geometrica si dimensiunile sale speciale, care au ca rezultat micsorarea frecarii intre panza si lemn, in timpul taierii.

Forma lui seamana cu pastilele CMS de pe panzele circulare asadar vazute din lateral sunt mai inguste, dar mai lungi asezate pe pieptul dintelui.

Panzele cu stelmet au suprafata flancurilor laterale mai mici dar au un ceapraz mai mare fata de stelitul standard. Astfel, chiar daca in urma ascutirilor stelmet-ul s-a micsorat, se poate utiliza panza pana cand se consuma stelitul.

Avantajele economice pe care le prezinta, face ca StelMet sa inlocuiasca cu succes modul de placare uzual.

Iata beneficiile placarii cu StelMet:

  • Cresterea semnificativa a durabilitatii (20%)
  • Viteza de taiere mai mare
  • Randament crescut
  • Pret mai mic comparativ cu stelitul uzual

Stelit StelMet

StelMet metaforce articol interior

Recomandarile specialistilor nostri pentru intretinerea dintilor placati cu StelMet:

In timpul procesului de ascutire se va lua mai putin de pe pieptul dintelui decat de pe spatele acestuia, pentru a asigura cresterea durabilitatii tipului de placare StelMet

La comanda de panze noi sau la replacari, daca doriti sa optati pentru aceasta metoda de placare, va rugam sa specificati acest lucru (Placare tip StelMet)

Ti-a placut acest articol? Aboneaza-te la newsletter si vei primi o data pe luna cele mai noi materiale pe e-mail. Ne gasesti si pe Facebook!

 

 

 

 

Comments powered by CComment

Contact

Adresa: Str. Aurel Vlaicu nr. 102-106, 440122, Jud. Satu Mare
Telefon: +40-261-711511
Email: metamob@metamob.ro

Albanian Bosnian Bulgarian Chinese simplified Croatian Czech Finnish French Greek Japanese Latvian Portuguese Russian Serbian Slovenian Spanish Swedish Turkish Ukrainian English Romanian Hungarian German Polish