Coșul este gol

Stelitare

Este serviciul pe care il facem atat panzelor panglica noi cat si celor folosite la care stratul de stelit s-a uzat.
Restelitarea se recomanda a se face in conditiile urmatoare:
- panza este fara fisuri
- latimea ei este mai mare de 70% din latimea volantei.

Prin stelitare durabilitatea panzei de ferastrau panglica poate fi marita considerabil pentru ca stelitul este un aliaj rezistent la uzura. Acest lucru este evident, mai ales la procesarea esentelor tari de lemn, precum si la prelucrarea esentelor mai moi, cum ar fi plopul, bradul si pinul.
Stelitarea o facem si la panze panglica pentru ferastraie mobile cu pas W22 realizand aplicarea ei, in functie de comanda pe fiecare dinte sau din doi in doi dinti.

Panzele panglica cu dintii stelitati dau suprafetele mai netede si durabilitati considerabil mai ridicate. Este vital, totusi, ca operatia de ascutire sa fie realizata corect, de preferinta prin folosirea masinilor de ascutit cu sistem de racire.
Pentru a utiliza la maxim proprietatile stelitului, materialul otelului de baza pentru panza de ferastrau panglica trebuie sa fie bine planat si tensionat pentru a realiza o functionare ne intrerupta de taiere cu ferastraul, cat mai lunga.

stelitare

Stelitul este un aliaj care consta in principal din cobalt. In functie de compozitia aliajului exista o serie de diferite marci de stelit, cu diverse proprietati mecanice. Pentru taierea lemnului, marca de stelit Nr.12 s-a dovedit a fi cea mai buna solutie.
Aceasta consta din:

  • 52% cobalt,
  • 30% crom,
  • 9% wolfram si
  • 1,8% carbon, cu o duritate de 47-51 HRC.

Desi stelitul are o duritate mai redusa, stelitul de marca Nr.12 este foarte rezistent la uzura, nu prea fragil si poate fi polizat fara probleme. In anumite cazuri se foloseste marca Nr.1, un stelit foarte dur care este preferat pentru taierea lemnelor cu continut foarte inalt de siliciu, cum ar fi anumite tipuri de lemne exotice din Africa si Asia de Sud Est.

stelitare2

Aplicarea stelitului la panzele de ferastrau panglica este realizata la noi atat pe masini automatizate cat si manual.

Afla mai multe despre bara stelit.

Contact

Adresa: Str. Aurel Vlaicu nr. 102-106, 440122, Jud. Satu Mare
Telefon: +40-261-711511
Email: metamob@metamob.ro

Albanian Bosnian Bulgarian Chinese simplified Croatian Czech Finnish French Greek Japanese Latvian Portuguese Russian Serbian Slovenian Spanish Swedish Turkish Ukrainian English Romanian Hungarian German Polish